Погачи

Мека сусам погача

Состојки:

170 мл Млеко
30 гр Квасец
1 лажичка Шеќер
1 лажичка и половина Сол
50 мл Масло
100 мл Јогурт
2 Јајца
60 гр Кисела павлака (20% млечна маст)
600 гр Брашно
6-7 лажици Стопен путер
Сусам

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

„Памук“ погача во форма на цвет

mojakujna

Погачици во форма на ружа

mojakujna

Посна погача со компири

мојакујна