Погачи

Погача во форма на цвет

Состојки:

760 гр Брашно
250 мл Млеко
125 мл Масло
2 Јајца
10 гр Сув квасец
1 лажица Шеќер
1 лажица Сол
100 мл Маслиново масло
1 Жолчка од јајце
Сусам

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

Посна погача со компири

мојакујна

Погача со сусам

mojakujna

„Памук“ погача во форма на цвет

mojakujna