Погачи

Посна погача со компири

Состојки:

• 40 гр. квасец
• 400 мл. млака вода
• 700-800 гр. брашно
• 2 лажички сол (+да се посоли компирот)
• 2 лажички шеќер
• 100 мл. масло
• 4 средни компири
• 150 гр. посен маргарин
• 3-4 лажички посен мајонез
• Сусам

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

Погача со сусам

mojakujna

Мека сусам погача

mojakujna

„Памук“ погача во форма на цвет

mojakujna