Месо

Ролат од мелено месо со сланина

Состојки:

1 кг Мелено месо
1 главица Кромид
2 Јајца
1 чаша Презла
Сол
Бибер
400 гр Сланина
3 парчиња Кашкавал
3 парчиња варена Шунка
6 парчиња Салама
4 варени Јајца

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

Полнето свинско каре

mojakujna

Ролат од мелено месо, со сланина, кашкавал и јајца

мојакујна

Сочен ролат од свинско месо

mojakujna