Чорба

Шкембе Чорба

Состојки:

Tелешко шкембе – 1 кг
Свежо млеко – 1 кг
Масло – 2 лажици
Путер – 2 лажици
Црвен пипер – 1 1/2 лажичка.
Сол
Лук – 4-5 реззанки
Оцет – околу 100 мл (за сервирање)
Црвен пипер – лут

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

Вкусна супа со печурки

mojakujna

Телешка Чорба

мојакујна

Традиционална шкембе чорба

mojakujna