Салата

Царска салата ( Зимница)

Состојки:

Црвени Пиперки – 1 кг
Зелка – 2 кг
Моркови – 700 гр
Целер – 5 половинки
Карфиол – 1 – 2 пар.
Шеќер
Сол
Оцет
Аспирин таблети

СЛИЧНИ РЕЦЕПТИ

Салата со пилешко месо

mojakujna

Салата од зелка и моркови на корејски начин

мојакујна

Пилешка салата со печурки

мојакујна