Состојки:
– 1 кг компири,
– маслиново масло,
– 200 гр кашкавал,
– околу 100 гр шунка или крем по ваша желба
– бешамел сос.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Подготовка:
Излупете го компирот и исечете гo на ленти, но не до крај, така што дното останува недопрено. Премачкајте го компирот со масло, додадете сол и печете во рерната на 200 степени околу еден час. Пресечете кашкавал и шунка на парчиња, и додадете ги на резовите од компирот по редослед шунка – кашкавал – шунка додека не ги наполните сите компири. Потоа потурете ги со бешамел сос и додадете рендан кашкавал.
Печете уште 20 минути на 200 степени.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]